topbella

2010 m. vasario 5 d., penktadienis

Kiniška vištiena, arba vištiena su medumi

Kiniškos vištienos receptas

Marinavimui reikės:

1 kg vištienos krūtinėlės (būna gabaliukais jau supjaustytos)
5-6 skiltelės česnako
2-3 šaukštai medaus
1-2 šaukstai sojos padažo
Prieskoniai (vištienos)
Pusę citrinos
Druskos

Marinavimas. Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėm. Ją apibarstyti keliais šaukšteliais vištienos prieskonių, druska pagal skonį. Gerai apvolioti. Tada apibarstyti sukapotas česnako skilteles. Vėl gerai paminkyti. Kas mėgsta aštriau, gali įdėti daugiau pipirų ar net čili. Tada ant labai silpnos liepsnos ištirpinti medų, įpilti kelis šaukštus sojos padažo. Tą skystį užpilti ant vištienos. Gerai paminkyti, apvolioti. Poto užpilti citrinos sulčių (aš spaudžiaus pusę citrinos). Galima ir apelsinų ar ananasų sulčių. Palikti šaldytuve mažiausiai tris valandas. Aš marinavau beveik parą laiko. Super gaunasi – sultinga mėsytė ;)

Kepimui reikės:

2-3 skiltelės česnako
3-4 šaukštai medaus
2-3 šaukstai sojos padažo
Citrinos, apelsinų ar ananasų sulčių (pusę ar visą stiklinę)2-3 kiaušinių (nevirtų) baltymo
Krakmolo
Ryžių 2-3 pakeliai
2 kiaušinių (nevirtų) trynių
Baziliko (džiovinto, smulkinto)
Aliejaus

Kepimas. Didesniame inde gerai išplakti kiaušinio baltymus. Į indą sudėti išmarinuotą vištieną. Gerai apvolioti. Tada į politileninį maišelį įberti kokius 2 šaukštus krakmolo. Mėsytę dalimis dėti į tą maišelį ir gerai gerai papurtyti, kad vištiena apsivoliotų krakmolu – tai suteiks jai traškesio. Na ir paskui sudėti vištieną į labai gerai įkaitintą aliejų (gana nemažai). Kepti tol, kol ji gelsvai apskrus, pasidarys traški.

Padažas. Ištisai maišant ištirpinti keptuvėje ant silpnos liepsnos medų, ant jo pakepinti smulkintą česnaką, įpilti citrinų sulčių (aš dar pagremžiu ir pačios citrinos pusę), įpilti sojos padažo. Tirštinimui galima įberti arbat.šaukštelį krakmolo. Patroškinti ir visada maišyti. Tada šį padažą užpilti ant vištienos ir dar patroškinti kelias minutes. Tik neužvirti! Kaskart pamaišyti, kad mėsytė apsivoliotų medumi.

Ryžius išvirti sūdytame vandenyje, į jį galima įpilti ir ryžių prieskonių. Išvirtus įdėti į keptuvę su trupučiu aliejaus (labai minimaliai) ir sudėti gerai išplaktus kiaušinių trynius. Pakepinti, kol kiaušiniai iškeps – visada maišyti! Pabarstyti baziliko ar šiaip kažko 

Prie vištienos labai tinka supjaustytas ananasas arba konservuoti ananasų gabalėliai. Galima pasipjaustyti paprikos.
Skanaus! ;)

4 komentarai (-ų):

Kestas rašė...

skanumelis! liuks, praktiskai ismeginta, ragauta, skanauta ir kramtyta :)

Giedrė rašė...

Tai gal kada ir bus pagaminta? Tavo paties :P ?

Anonimiškas rašė...

Aciu uz recepta,visur jieskojau butent su medaus marinatu ir niekur neradau,o gavosi puikiai :)

Regina rašė...

Aciu, siandien skaniai pavalgem ;) Tik kita syki nedesiu krakmolo i padaza arba tik labai truputi.

Rašyti komentarą

 
mintys© Diseñado por: Compartidisimo