topbella

2010 m. kovo 21 d., sekmadienis

apie baltus žmones

Dažnai žmonės sako: jaučiuosi kaip baltas žmogus. Ką ši sąvoka įkūnija?


Kažkada girdėjau per radiją vieno protingo dėdės mintis. Nepamenu jo pavardės, bet žodžiu pasikaustęs kultūrose ponas :) ir jis kalbėjo apie baltą žmogų. Aišku, ne apie albinosą...

Tas dėdė aiškino, koks yra iš tikrųjų baltas žmogus. Esmė: nebūtinai jis yra turtingas, baltarankis kaip koks ponas, bet jis - visažinis, žingeidus, modernus.

Šių dienų baltas žmogus - puikiai žinantis, kas dedasi pasaulyje, pažįstantis įvairias pasaulio kultūras, mokantis ne vieną užsienio kalbą, besinaudojantis moderniomis technologijomis, vairuojantis naują automobilį, turintis nemažą būstą....sveikai maitinais, laikosi sveiko gyvenimo būdo. svarbiausia, besidomintis viskuo. Bet kas tokį žmogų gali dar nustebinti?

Apskritai, kartais pagalvoju, kas gali nustebinti turtingą žmogų? Jei viską turi, viską esi išbandęs, arba gali patirti kada tik užsinori, tai tau teiginys: jaučiuosi kaip baltas žmogus - tiesiog kasdienybė, rutina.

Šią frazę šiuo metu dažnai girdžiu. Ir kai aš pagalvoju, koks yra jaučiamas stiprus malonumas, kurį tik retkarčiais gali pajusti, arba išvis nesi pajutęs...ir jei žmogus visa tai jaučia kasdien, manau, tokio malonumo nebelieka ;)

 P.S. Linkiu Tau dažniau taip jaustis ;)

2 komentarai (-ų):

Kestutis rašė...

as is dalies pajauciau toki jausma tik trumpai, geras jausmas, tikrai verta bent trumpai pasijusti "baltu zmogumi" :)

Giedre rašė...

Verta bent trumpam, bet ne per daznai, kad neuzmigtum ant lauru :P

Rašyti komentarą

 
mintys© Diseñado por: Compartidisimo