topbella

2010 m. birželio 29 d., antradienis

Atradimai Aukštaitijoje

Taigi turėjom ilgą savaitgalį ;)
Ketvirtadienį-penktadienį buvom kaime pas tėvus, tad buvo smagu pabraidyti po dvimetrines žoles ir rankioti žemuoges :D jų atsivalgėm sočiai ;) sako, stiklinė žemuogių - pasisotinsi geležies visiems metams :D

Šeštadienį išsiruošėm į Aukštaitiją. Visai netikėtai. Su draugais. Ir pamačiau labai paprastų dalykų, kurių nebuvau mačiusi. Aplankėm Anykščius - to miestelio bažnyčia man pasirodė įspūdinga, taip pat pirmą kartą pamačiau Puntuką, nors, sako, jis nėra didžiausias Lietuvoje (didž. - Barstyčių akmuodidžiausias riedulys Lietuvoje, Puokės kaime, Vidurio Žemaičių aukštumos šiauriniame pakraštyje). Taip pat teko kopti į Laimės žiburį :) apipasakotą J. Biliūno :) Sako, kopiant į Laimės žibūrį, reikia galvoti apie savo svajonę...bet gaila, tai mes sužinojom jau nukopę nuo kalno :D Lakstėm ant visokių piliakalnių, žiauriai patiko apžvalgos stulpas, esantis netoli Anykščių - jis naujai padarytas, tad daug kas turbūt apie jį net nežino. Buvo nuostabu ant geležinio stulpo, aukštai, papietauti susėdus ant "grindų" ir žiūrėti į tolumas - į ežerą, lietuviškas pievas :) Paskui aplankėm Palūšę. Jos bažnytėlę, seną seną...na o paskui pas labai gerą moteriškę įsikūrėm su palapine ant ežero kranto :) buvo daug geriau nei kempinge ar miške prie ežero. Teko išsimaudyti laaaaaabai šaltame vandenyje - bet vis tiek vertėjo ;) Iš tikrųjų, nuostabu buvo pamiršti visus rūpesčius, kompiuterį, televizorių, telefonus, tikrą lovą, vonią ir pan. ir pasimėgauti gamta - žole, ežero vėsiu vandeniu, palapine, miegmaišiu - buvo tikrai karšta :D ir nesvarbu, kad 5h ryto pažadino kirai :D - aplink palapinę, nuostabioje didžiulėje pievoje trepsėjo pulkas, kaip sakau, "baltų varnų" :D gaila, nepasakysiu ežero pavadinimo, kai ežerų - ten begalės, tai susipainioji tarp tų pavadinimų :D

Kitą nuostabų saulėtą rytą sėdėjom ant lieptelio suoliuko ir žiūrėjom į ežerą. Nuostabu buvo, todėl nesvarbu, kad, bėgdama liepteliu nuo Kęsto (!), atbula tėškiausi su visais rūbais, džinsais ir pan. į ledinį ežero vandenį :DDDDD džiaugiausi tuo, kad iš tikrųjų nebuvo taip šalta įkristi į vandenį su rūbais :D permirkau visa, bet nesigailiu - atrakcija ir dienos įvykis buvo :D bet užtat kokią juodą mėlynę užsidirbau....nežinau iš kur jinai.. :D

Taigi vėliau išsiruošėm toliau į kelionę. Pirmąkart apsilankiau nemažai girdėtoje Ignalinoje ;) Ramus toks tvarkingas miestelis ;) Ieškojom Turizmo informacijos centro. Deja, nedirbo. Ir apsilankėm kelių miestelių info centruose - pasirodo sekmadieniais jie nedirba...ot...kad būtme žinoję, būtume pasiėmę visokių žemėlapių ir pan. jau šeštadienį..taigi likom nieko nepešę...neradom mes to vandens kažkokio malūno...gaila, nepamatėm ko tikėjomės, bet užtat bus proga vėl apsilankyt ;) Pakeliui aplankėm dar Molėtus.
Koks gražus iš tikrųjų tas Aukštaitijos kraštas ;) ežerynų ežerynai :D

Ai dar aplankėm Kernavę ;) ją buvau mačius žiemą ar rudenį, taigi nebuvau mačius jos vasarą. Gal nėra nieko ypatingo joje, bet svarbu pakeliauti ;)
Vakar dar mačiau filmą, kaip jaunimas keliavo, turėdami tikslą pasiekti kažkokį miestą, bet deja, nuvyko ne ten, kur tikėjos :D ir man patiko mintis: svarbu ne kelionės tikslas, o pati kelionė ;) tad, kad ir nepavyko kažko mums pamatyti, svarbiausia pasibuvom su draugais, patyrėm kažko naujo ir smagiai praleidom laiką. O po tokių "poilsio dienų" prireikė poilsio... ;)

4 komentarai (-ų):

Kestas rašė...

Tikrai liuks kelione, man laaabai patiko, vaziuociau dar karta, tik aisku reikia daugiau laiko tokiai kelionei, dvieju dienu nelabai uztenka, ypac kai sekmadieniais turizmo informacijos centrai nedirba, galetu bent kokia informacija pakabinti ant stiklo, bent taip butu galima kazka suzinoti apie vietoves :) beto internete, ne viskas aprasyta, ypac ta vieta kur yra apzvalgos bokstas, tikrai verta ten nulekt, bet niekur jis nepazymetas, suzinojom is Anyksciu TIC darbuotojo.

Giedre rašė...

Jo...beje, tas ežeras vadinasi Lūšiai ;) Iš tikrųjų, internete sunkiai gali gauti smulkesnės informacijos, geriausia nuvykti į miestelio TIC ir ten visko išklausinėti ;)

Saulius rašė...

Tai, tada aisku viskas! Jus busit musu TIC per atostogas :D

Anonimiškas rašė...

I’m not guaranteed in which you’re getting the info...
I should spend an afternoon discovering far more or maybe determining more.
Feel free to visit my homepage :: Treatment For Genital Warts

Rašyti komentarą

 
mintys© Diseñado por: Compartidisimo