topbella

2009 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Hong Kong (1)

Mano didžiausia svajonė - apkeliauti bent dalį pasaulio!!!!! :)))) Dabar aš pasidalinsiu ne tik savo kelionių įspūdžiais, patirtimi, bet ir kitų žmonių (artimųjų... ir kt.) Tad keliaujam jų akimis ;)

Hong Kong
Honkongas yra viena iš nuostabiausių vietų žemėje. Suspaustas verslo rajonas vos keli žingsniai nuo judraus centro ir tiek pat iki dangoraižių siena apjuosto uosto – savotiško San Francisko ir Niujorko mišinio. Dieną čia tvyro nosį riečiantis smogas, o netikėtai užklupęs “kibirinis” lietus nuplauna net artimiausių pastatų vaizdus, naktį miestas tampa ramia žiburių jūra, o didingieji dangoraižiai tampa švytinčiomis girliandomis.

Priminsiu, jog Hong Kong - sala pietinėje Honkongo dalyje, Kinijoje. Centrinis Honkongo salos rajonas ("Central") yra istorinis, politinis ir ekonominis Honkongo miestas. Šiaip pagrinde, Honkongo miestas - pasaulinio verslo centras, kuriame įsikūrę žinomiausių brand`ų centriniai ofisai... Dar paminėsiu, jog yra dvi pagrindinės kalbos - kinų ir anglų. Gatvėse visi užrašai - dviem kalbom. Dar galite paskaityti įdomų straipsnį.

Tad trumpai fotoreportažinis pasakojimas apie Hong Kong`ą ;)


Čia vaizdas pro viešbučio langą (atrodo, 26 aukšte).


Hong Kong`o centre - kone viso pasaulio verslo centrai



Sutemus... sublyksi įvairiosiom spalvom šis miestas :) Kiniečiai pamišę su tom lemputėm - viskas pas juos žiba, blizga, spindi :) pradedant nuo šaligatvių, pastatų...


netgi laivelių-laivų....


(tusinasi chebra laive :))) )


...baigiant didžiausiu kone pasauly Kazino pastatu... kuris keičia savo spalvas, užrašus, vaizdus...:)



O čia paprasčiausias viešbutis :))

Laukite tęsinio.... ;)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 
mintys© Diseñado por: Compartidisimo