topbella

2009 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

KALĖDŲ PIRKIMAS


Nepaisant mano keistos temperatūros, kuri nei kyla, nei leidžiasi, užsistovėjusi visą savaitę 37,4 :)))) ir be jokių kitų papildomų simptomų, išskyrus, galvos skausmą, vis dėlto išlėkėm šeštadienį pažiūrėt tos įspūdingos "Ugnies pūgos"  - eglutės įžiebimo. Taigi: žmonių kamšatynė, per vaikus, sėdinčius tėvams ant sprando, - nieko nematyti. Na, tas lazerių šou ir šokis su ugnies fakelais gal ir nieko, bet visa kita... Tik tiek, kad eglutė tai labai graži, iš arti - mažiau graži - vietom pilna tų baltų raizgalynių, vietom - tuščia :))) bet šiaip nieko :)

Nuo eglutės įžiebimo prasidės švenčių laukimas. Visi puošiasi puošiasi...ypač parduotuvės - prieš pusantro mėnesio. O kam? aišku, kad pritrauktų žibančiom lemputėm klientus. Kad jie pirktų, pirktų, pirktų - Kalėdas, kalėdinę nuotaiką, kalėdinę dvasią, kuri susideda iš žaižaruojančių, spindinčių niekučių, blizgučių ir t.t.

Kai einu į maximas ir visas kitas parduotuves - jau nebėra taip smagu, kaip anksčiau - tuomet gal nebuvo tokio šios nuostabios šeimos šventės aureolės sudaiktinimo. O dabar...mes tiesiog perkam tą šventę, kuri tiesiog suprekinama, sudaiktinama vardan verslo sėkmės. Bet ar iš šitų prekių susideda Kalėdos??? Kartais atrodo, kad ši šventė įgyja jau visai kitą prasmę.

Geriau namuose uždekime žvakę - tegu ji pripildo namus jaukumo, šilumos, susimąstymo apie tikrąsias gyvenimo vertybes. Juk Adventas - būtina uždegti žvakutę, kuri visą mėnesį turi šildyti mus...

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 
mintys© Diseñado por: Compartidisimo