topbella

2009 m. lapkričio 21 d., šeštadienis

Masinės psichozės

Jomajo, kokia rimta situacija iš tikrųjų Lietuvoj! Bet žmonės nepastebi, o gal nenori pastebėti viso to...
Kaip vienas infektologas pasakė: "Dabar tikrai siaučia ne sezoninis, o kiaulių gripas!"
Bet iš tikrųjų, užsienyje visur yra pranešama, kaip apsisaugoti nuo kiaulių gripo, kaip ką dayti, visur - parduotuvėse, knygynuose ir pan. O pas mus - tyla. Niekas nieko neaiškina, nepasako, kad vis dėlto geriau užsidėti medicinines kaukes, nes ką gali žinoti... O kaip psichavo žmonės per paukščių gripą!!?? Kas suskaičiuos dabar, kiek buvo sunaikinta milijonų sveikų viščiukų ir kalakutų? O kodėl dabar masiškai nežudomos kiaulės, jei taip jau siautėja kiaulių gripas? Bet juk tai tik nauja psichozė, kurią visame pasaulyje sukėlė farmacininkai, siekiantys neprarasti apyvartų per krizę...

Psichozė. Kaip kitaip paaiškinti visą šį vakcinos ir vaistų, kainuojančių 120 litų, pirkimo bumą? Laikraščiai rėkia: nepasiruošta, miestuose trūksta vakcinos! Štai ir pelnosi iš mūsų baimės mūsų draugai farmacininkai. Bet jeigu ką...:

Simptomai: Šiam gripui būdingi ir gali pasireikšti įprasti gripo požymiai: padidėjusi temperatūra, gerklės ir galvos skausmas, sloga, kosulys, vėmimas, viduriavimas, nuovargis, apetito stoka, galimos komplikacijos plaučiuose. Kaip ir sezoninis gripas, kiaulių gripas gali būti lengvos arba sunkios formos. Sunki ligos forma dėl komplikacijų gali baigtis mirtimi. Liga gali komplikuotis į plaučių uždegimą. Ligos dėka sumenksta kitų lėtinių ligų simptomai.

Kaip apsisaugoti: Gripas plinta lašeliniu būdu. Profilaktiškai rekomenduojama įprasta gripo prevencijos higiena: dažnai plauti rankas muilu, vengti masinio susibūrimo vietų, prisidengti čiaudint bei kosint (naudojant nosines, ribojamas viruso plitimas į aplinką), vėdinti ir drėkinti patalpas, nuvalyti dažnai liečiamus kietus paviršius (durų rankenas). Virta kiauliena jokio pavojaus nekelia.

žmonės pataria "kaip nesusirgti:

  • PROLONG PO 1KAPS./D.

  • GRIPP-HELL . PO 1TBL./3KRT.D

  • CITRINU ARBATA SU BRENDZIU 50GR 3KART PER DIENĄ

  • (VAIKAMS PERTUSINO ŠAUKŠTĄ) IR

  • KALCIO PO TABL. PER DIENĄ

NEUŽSIKRĖSIT, NEBENT TIK SUSLOGUOSIT!"

Dar viena masinė psichozė, kuri siautėja lygiagrečiai su gripu: masinis apsipirkimas. Nors dar Kalėdos toli. Šiandien netyčia pakliuvom į Molą. Baisu: žmonių - masės, tonos! visi tik perka, perka, perka, ir dar Starošaitės klausosi. Bet kas baisiausia - reklamistų psichologinis žmonių nuteikimas, siekiant verslo tikslų: "Geriausias vaistas nuo siaučiančio gripo - tai apsipirkimas šauniausiame prekybos centre Molas! Nuolaidos ligi PVM dydžio!!! Ateikite, apsipirkite ir tikrai nesusirgsite!" Juoką / apmaudą kelią tokios šnekos!

1 komentarai (-ų):

Dominykas rašė...

Aš taip pat manau, kad prevencija daug svarbiau nei gydymas jau susirgus. Pasisaugojus tikrai galima sveikai gyventi!

Rašyti komentarą

 
mintys© Diseñado por: Compartidisimo